Home / EDUCATION / Check Out NDU Post UTME Past Questions 2020
Check Out NDU Post UTME Past Questions 2020

Check Out NDU Post UTME Past Questions 2020

Although getting into other Nigerian higher institution is never an easy task, applying to study at Niger Delta University requires more from you. You have to be a very hard-working student and try to be conversant with the NDU Post UTME past questions we have prepared for you.

Table Of Contents
  • Why Niger Delta University?
  • How Can You Register For NDU Post UTME 2020?
  • How is NDU Post UTME Like?
  • How can You check your NDU Post-UTME Result?
  • Why Do you Really Need Past Questions on NDU Post UTME?
  • Sample UNN Post UTME Past Questions and Answers – Engineering
  • How to Get the NDU Post UTME Past Questions and Answers
  • Conclusion

Why Niger Delta University?

The Niger Delta University, Bayelsa is a highly competitive institution and if you want to gain admission into it so that you won’t waste your time and JAMB score for this particular admission year, You’ve got to prepare properly using our extensively detailed NDU Post UTME past questions.

From our research, we observed that Niger Delta University has a habit of repeating past questions and we have set a platform for you to take full advantage of that.

Now, imagine that you are able to purchase our most recent updates of these past questions, you will get ahead of them and they can’t confuse you when asking questions.

How Can You Register For NDU Post UTME 2020?

Hey, you can register for the 2020 NDU Post UTME screening exercise in these simple steps:

  •  Verify Application Status: Enter your Jamb Number to verify application status
  • Enter your contact information: Verify your bio-data and enter your contact information
  • Process Application Fee with system charge: Application Fee is 2000 Naira
  • After Payment enter your O’Level Result Information: Enter your Post Primary School Result and Proceed
  • Submit Application Form: Preview and submit the form.

How is NDU Post UTME Like?

After passing all the required criteria for applying to study at Niger Delta University, you are ready to take their exams. But what can you expect from this exam?

Well, questions for the NDU POST UTME are drawn from these subject areas:

  •  English Language
  • Mathematics
  • Biology
  • Physics
  •  Chemistry
  • Elementary
  • Geography

However, these subjects depend on the course you are applying for.

Now, imagine walking into the exam hall to sit for the supposed NDU Post UTME screening exercise after practicing extensively with our past questions.

Your neighbor is so tense that he starts to bite his pen and you just waddle through your questions in record time.

That’s really what practicing with accurate past questions can do for you.

How can You check your NDU Post-UTME Result?

Simply visit the NDU official website. Then, click on “Admissions”.

After that, click on “Check Result” then input your UTME registration number to check status.

Take this from someone that has been in the system, after writing your Post UTME, you will feel so jittery and wonder if you passed the cutoff mark.

You might even eat for days as your heart will be beating furiously when you hear that others have been given admission and you haven’t yet gotten yours.

Yes! I’ve been there. Not a pretty feeling, trust me.

That’s why we are here the up-to-date Post UTME Past Questions for Niger Delta University Wilberforce Island (NDU) to enable you to get prepared for the upcoming Post UTME screening examination.

Why Do you Really Need Past Questions on NDU Post UTME?

You scored high on your Jamb and so what? Don’t think your admission is secure.

Do you know if you get a low post UTME score, you can kiss your admission goodbye.

And you might even think that you are smart by reading the same textbooks that helped you pass your UTME as you prepare for the NDU Post UTME exam. But the truth is, most times, it always ends in tears.

So, the best choice is to get a compiled legit Post UTME Past Questions and answers for Niger Delta University (NDU).

This gives a full insight to what you are expected to see in the examination and help you avoid unpleasant surprises in the examination hall.

Also, {TOP SECRET} since NDU always repeats their past questions, by using this compiled Past Questions we have painstakingly compiled and answered by NDU alumni and experts, you are guaranteed to score very high in your NDU Post UTME.

At the end of your NDU Post UTME examination, you will feel like a champion, knowing that you have passed your exams with less stress and so much accuracy.

Congratulations on Your admission…(in advance)

Sample UNN Post UTME Past Questions and Answers – Engineering

Choose the right answer from the list of options below.
1.           An air bubble rises from the bottom to the top of a water dam which is 40 m deep. The volume of the bubble just below the surface is 2.5 cm3. Find its volume at the bottom of the dam, if the atmospheric pressure is equivalent to 10 m of water.
A.           2.0 cm3
B.           1.6 cm3
C.          0.625 cm3
D.          0.5 cm3
ANS: D

2.           When equal weights of iron and water are subjected to an equal supply of heat it is found that the piece of iron becomes much hotter than water after a shorter time because_____.
A.           the specific heat of iron is higher than that of water
B.           iron is in solid form
C.           water is in liquid form
D.           the specific heat of water is higher than that of iron
E.           the specific heat of iron is infinite
ANS: D

3.           Of two identical tuning forks with natural frequency 256Hz, one is loaded so that 4 beats per second are heard when they are sounded together. What is the frequency of the loaded tuning fork?
A.           260Hz
B.           252 Hz
C.           248 Hz
D.           246 Hz
ANS: A

4.           Radio waves have a velocity of 3 x 108 m/s. A radio station sends out a broadcast on a frequency of 800KHz. The wavelength of the broadcast is_____.
A.          240.0 m
B.          267.0m
C.          375.0 m
D.          37.5 m
E.           26.7 m
ANS: C

5.           A narrow beam of white light can be split up into different colours by a glass prism. The correct explanation is that______.
A.           white light is an electromagnetic wave
B.           the prism has all the colours of the white light
C.           white light has undergone total internal reflection in the prism
D.           different colours of white light travel with different speeds in glass
ANS: D

6.           2H2S(g) +SO2(g)→3S(g) +2H2O(l).
The above reaction is______.
A.           a redox reaction in which H2S is the oxidant and SO2 is the reductant
B.           a redox reaction in which SO2 is the oxidant and H2S is the reductant
C.           not a redox reaction because there is no oxidant in the reaction equation
D.           not a redox reaction because there is no reductant in the reaction equation
ANS: B

7.           How many unpaired electrons are in the p- orbitals of a fluorine atom?
A.           1
B.           2
C.           3
D.           0
ANS: A

8.           A metal M displaces zinc from ZnCl2 solution. This shows that_____.
A.           electrons flow from zinc to M
B.           M is more electropositive than zinc
C.           M is more electronegative than zinc
D.           zinc is more electropositive than M
ANS: B

9.           Increasing the pressure of a gas,______.
A.           lowers the average kinetic energy of the molecules
B.           decreases the density of the gas
C.           decreases the temperature of the gas
D.           increases the density of the gas
E.          increases the volume of the gas
ANS: D

10.         A quantity of electricity liberates 3.6g of silver from its salt. What mass of aluminum will be liberated from its salt by the same quantity of electricity?
A.           2.7g
B.           1.2 g
C.           0.9 g
D.           0.3 g
ANS: D

In each of the questions below, choose the option nearest in meaning to the word(s) in italics.
11.         Mr. Sam is a dominant partner in our industry.
A.           An important
B.           An influential
C.           An outstanding
D.           A prominent
ANS: A

12.         In spite of the statement credited to some government officials, we still have our misgivings about their real intentions.
A.           fears
B.           distrust
C.           anxiety
D.           objectives
ANS: B

13.         Modesty is one of our teacher’s most salient characteristics.
A.           provoking
B.           attractive
C.           prominent
D.           useful
ANS: C

14.         We all praised the student’s leaders for their intrepid stand during the crisis.
A.           fearless
B.           cheerful
C.           reasonable
D.           impressive
ANS: A

15.         The chairman’s reaction was a storm in a teacup.
A.           suitable for the occasion
B.           less serious than it appeared to be
C.           more serious than necessary
D.           greatly diminished in scope
ANS: C

These are some of the questions you’d come across in your NDU post UTME. Want more?

How to Get the NDU Post UTME Past Questions and Answers

Our compiled extensively detailed NDU Post UTME past questions cost N2,000 for your subject combination and to get it, follow the steps below:

STEP 1: Select Your Subject Combination

You will write the same subject combination you wrote in UTME for the NDU Post-UTME. So, we have compiled the subject combination you wrote in UTME based on the course you applied for in NDU.

Therefore, all you need do is specify the course you applied for in the description of your payment.

STEP 2: Select Your Payment Method

There are three methods of purchasing our original NDU Post UTME past questions and answer. They are:

1. Debit Card

2. Bank Transfer

3. Direct Bank Deposit

For any of the payment method above, you’ll be paying into the account details below:

Account Name: Silicon Africa Tech Limited

Account Number: 0546392167

Bank Name: GT BANK

STEP 3: Confirmation of Payment

If you choose the Debit Card option, you’ll input your card details and email address. Upon payment, you will get a mail of the past question you had selected in Step One.

If you choose Bank transfer, type in the description of payment: “The Type of NDU Post UTME Past Question you’re purchasing.” e.g “NDU Electric Engineering Past Question.” Then contact the number below or email address with evidence of payment and you will get your Past Question instantly.

If you choose Direct Bank deposit, make payment to the account details above, then send the following information to the phone number or email below:

1. Depositors Name

2. Teller Number

3. Amount Paid

CONTACT DETAILS: 07012040283

EMAIL: info@worldscholarshipforum.com

Conclusion

During the NDU Post UTME period, most candidates start looking for FREE post UTME Past Questions and answers PDFs online which are not authentic and only bring heartbreaks.

Instead of bearing this pain that comes with a lack of preparation with the right material, with just as little investment, you can turn the story around and thank us for giving you the right tools that helped secure your NDU admission.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: